Leerkrachtassistent, Digiregie en leerlingsoftware

Schatkist heeft een zeer rijk aanbod aan software: de Leerkrachtassistent, leerlingsoftware en Digiregie voor observatie en registratie.

Leerkrachtassistent: digibordsoftware voor ondersteuning en meer

De Leerkrachtassistent is de software die u gebruikt voor het digibord. De Leerkrachtassistent ondersteunt u bij het lesgeven en verlevendigt de activiteiten. Het maakt uw aanbod nog rijker door middel van filmpjes, liedjes, spelletjes en een digitaal planbord met de hoeken. De Leerkrachtassistent is gekoppeld aan Digiregie: heeft u in Digiregie een planning gemaakt voor een anker, dan staan de activiteiten in de Leerkrachtassistent op volgorde van die planning. Daarnaast zijn er in de Leerkrachtassistent spelletjes opgenomen die de kinderen tijdens het hoekenwerk in tweetallen kunnen spelen. Via de leerkrachtassistent kunt u een animatiefilmpje vertonen van het prentenboek. Bekijk hieronder een voorbeeld.

Leerlingsoftware om te oefenen

Met de leerlingsoftware kunnen kinderen zelf spelend oefenen. Ze krijgen op hun eigen niveau leuke opdrachten aangeboden. De software is óók geschikt voor tablets (informeer naar de systeemeisen). Een groot voordeel is dat alle resultaten automatisch worden bijgehouden in Digiregie.

Digiregie: planning, observatie en registratie

In Digiregie kunt u zowel de ankers als uw activiteiten en eigen thema’s plannen. Het programma biedt daarnaast ondersteuning bij het observeren van de kleuters in uw groep. Bij elke ingeplande activiteit kunt u met een druk op de knop een observatie invoeren. Deze worden meegenomen in het leerlingenoverzicht. Op basis hiervan krijgt u bij elk ontwikkelingsgebied gerichte differentiatieactiviteiten aangeboden.

In Digiregie vindt u bovendien een overzichtelijke database met aanvullend lesmateriaal en leuke extra’s. Ook hier kunt u eigen materiaal toevoegen. Verder zijn bij elk anker in Digiregie oudernieuwsbrieven opgenomen, waarmee u ouders de juiste handvatten kunt geven om thuis met het anker aan de slag te gaan. Het onderdeel Communicatie biedt tools waarmee u eenvoudig communicatie kunt overdragen aan collega's en ouders.

Digiregie

Aansluiting software Veilig leren lezen

Zowel Digiregie als de Leerkrachtassistent sluit qua navigatie en werkwijze aan bij de software van Veilig leren lezen kim-versie.

Meer weten? Vraag informatie aan of maak een afspraak met een methodeadviseur 


Deel met anderen