Pompom en Schatkist

Pompom is de centrale hoofdfiguur bij Schatkist. Hij is het vriendje van de kinderen en met hem beleven ze tijdens het hele anker allerlei avonturen. Door Pompom komt het anker tot leven en voelen de kinderen zich veilig om te gaan ontdekken en te onderzoeken.

Elk anker start op het digibord met een animatiefilmpje van Pompom waarin hij een probleem introduceert. De kleuters worden uitgedaagd om dit probleem te verkennen en oplossingen te zoeken. Bekijk hieronder een voorbeeld.Pompom en Loeloe

Pompom is 5 jaar en heeft een nichtje Loeloe van 4 jaar. Zij gaan regelmatig bij oma op bezoek en logeren er samen weleens. Oma woont vlakbij een heel mooi plein. Naast oma woont Tim. Een jongen van 15 jaar waar Pompom en Loeloe erg tegenop kijken. Ze vinden het leuk als Tim met hen speelt en allerlei zaken voor hen maakt, zoals een hut. Tim is namelijk een handige jongen.

Pompom, Loeloe, oma en Tim Pompom, Loeloe, oma en Tim


de schatkist van Pompom de schatkist van PompomEchte schatkist in de klas

Tim heeft voor Pompom en Loeloe ook een schatkist gemaakt. Deze schatkist heeft Pompom meegenomen naar school en staat in de klas. In de schatkist verzamelen de kinderen samen met Pompom en de leerkracht schatten die passen bij het anker.

De gevonden schatten worden tentoongesteld op de schatkisttafel. Bij het anker herfst kunnen de kinderen bijvoorbeeld spullen uit het bos verzamelen. De schatkist kan ook echt op slot. Met een ‘code’ (getal, letter of kleur) kunnen de kinderen de schatkist zelf openen.Deel met anderen